Sadelmager Lars Nielsen ApS
Høbjerg Hegn 4, 3200 Helsinge
Telefon +45 40 53 58 46

Sadeltilpasning

Kontrol af sadlens pasform
Det er vigtigt at få kontrolleret sadlen pasform med jævne mellemrum. Under normale omstændigheder en gang om året. For heste i intensiv træning eller under genoptræning kan der være behov for kontrol oftere. Dårligt tilpassede eller helt forkerte sadler medfører ofte store lidelser for hesten samt irritation og udgifter for rytteren. Der er mange ting, der skal forenes. Hesten bygning (anatomi), sadlens og bommens type og størrelse, sadelpudernes form, rytterens ridestil, anatomi mm.

Sadeltilpasning/Omstopning
Jeg foretager selv alle omstopninger og omforandringer, efter jeg har set sadlen på den pågældende hest. Det er en forudsætning for, at jeg kan levere et professionelt stykke arbejde. Jeg fører en journal over de udførte tilretninger og hestens ryg, således at udviklingen kan følges. Der anvendes kun blød kartet uld til at stoppe med. 

Regulering af bom
På de sadler, hvor det er teknisk muligt at regulere bombredden, foretages reguleringen på eget værksted. Vær opmærksom på at ved en bomændring er det som regel nødvendigt også at stoppe sadlen om, for at sikre et optimalt resultat. Der foretages primært ændring af bom på sadelmærker, som jeg forhandler.

For priser se venligst siden Priser.